Hollanda Vizesi

Hollanda bir schengen ülkesi. Bundan dolayı herhangi bir Schengen ülkesinden aldığınız vize ile Hollanda'ya giriş yapabiliyorsunuz. Ancak yine de o vize ile ilk girişiniz ise vizeyi Hollanda'dan almak daha sağlıklı deniyor. Yeşil pasaportunuz varsa vizeye de gerek yok.Ancak yine de gitmeden mutlaka aşağıda vereceğim web sitesinden son koşulları kontrol edin.

Kısa Ön Bilgi
Başvuru oldukça kolay. IKS çağrı merkezinden alacağınız randevuda sizden istenen evraklar belirtiliyor. Aldığınız randevu saatinde İstanbul İstiklal Caddesi üstündeki elçiliğe gidip başvurunuzu yapıyorsunuz. (İstanbul dışındaki şehirler için yorumlarınızı beklerim.) Üstelik daha önce Schengen Vizeniz varsa başvuruya sizin de gitmeniz gerekmiyor. Başvuru 60€ civarında. Yaklaşık 3 gün içinde sonuçlanıp ev adresinize pasaportunuz teslim ediliyor.

Detaylı bilgi için Hollanda Büyükelçiliği Vize Bölümü : http://www.mfa.nl/ist-tr/vze_ve_consular_iler/vize

İstanbul Vize Danışma Telefonu: 0212 340 44 31
Ankara Vize Danışma Telefonu: 0312 409 18 20

Yurtdışı çıkış harcınızı yatırmayı ve seyahat sağlık sigortanızı da yaptırmayı ve seyahat süresince yanınızda tutmayı unutmayın!

7 yorum:

  1. Artık Hollanda vizesi, direktman Konsolosluğa başvuru ile alınamıyor; önce (İtalya vizesi için olduğu gibi) iData [http://www.idata.com.tr/] şirketine başvurmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar yeşil pasaportla ülkeye giriş şartlarında bir değişiklik var mıdır? Direk pasaportumla uçak bileti alıp giriş yapabiliyor muyum? Hiçbir bilgiye ulaşamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.=)

    YanıtlaSil
  3. Selamlar,
    Yesil pasaport ile giris yapabilirsiniz.
    Burc

    YanıtlaSil
  4. Merhaba yunanistandan gectigimiz temmuz 1 yillik coklu schengen aldim, ve 2 kez yunanistan gidip geldim. Holland icin ekstra birsey yapmama gerek var mi? Yoksa direkt hotel rezervasyonum ve Uçak biletimi alip gidebilir miyim?

    YanıtlaSil
  5. Direk gidebilirsiniz. Yurt disi çıkış harcini unutmayın.
    Iyi tatiller,
    Ongun Tan
    http://gezirehber.in

    YanıtlaSil
  6. idata gitme zorunluğu yok gördüğüm kadarı ile. sadece bir seçenek olarak sunulmuş bence:
    You can apply for a visa (without making an appoinment) through our outsourcing agency iDATA : Cumhuriyet Cad. 123, Harbiye, tel 0212 - 225 32 33.
    More information can be found on their website : www.idata.com.tr

    You can also call the consulate for an appointment to apply for a visa : 0212 - 393 14 40 (Monday until Friday from 9.00-12.00 hours and from 13.30-16.00 hours).

    For information about visa procedures and/or requirements you can call the visa department from Monday until Friday from 13.30-16.00 hours : 0212 393 14 14.

    YanıtlaSil