Amsterdam'da Alışveriş

En ünlü Alışveriş merkezleri Dam Meydanı etrafındaki Magna Plaza ve De Bijenkorf.. Fiyatları biraz tuzlu olabilir ama gezmenizi öneririm. Alışveriş merkezleri dışında Avrupa'nın ünlü pazarları da Amsterdam'da toplanmış. Mesela Albert Cuypstraat üstündeki Albert CuypMarkt Pazarı Avrupa'nın en büyük pazarlarından. Yaklaşık 300 standın bulunduğu pazarda yiyecekten, kozmetiğe, giyimden, süs eşyasına birçok şey bulmanız mümkün. Waterlooplein'deki Waterloo Pazarı da daha çok bit pazarı havasında kullanılmış eşya pazarı. İlginç ürünlere rastlayacaksınız gezmenizi tavsiye ederim. Museumplein bölgesinde Rijksmuseum ve Stadelijk Müzeleri etrafında Gucci gibi prestijli markaların dükkanlarına uğrayabilirsiniz.

Amsterdam'a dair Sevdiklerinize ve kendinize neler alabilirsiniz?

Peynir! Pazarlardan alabileceğiniz gibi kentin birçok noktasında rastlayabileceğiniz süpermarket zinciri Albert Heijn'in de çok büyük bir peynir reyonu olduğunu belirtmek isterim. Üstelik uygun fiyata ve uçakta taşımaya uygun şekilde paketlenmiş.

Amsterdam AlisverisGeleneksel Ayakkabı! Aslen ahşap olarak tasarlanmış ve eskiden kullanılan geleneksel çarık tipi Hollanda ayakkabılarından alabilirsiniz. Tabi bunun aynısı yerine sünger terlikleri, anahtarlıkları, seramik süs versiyonları ve magnetleri de mevcut. Hediyelik eşyacıların hepsinde binbir çeşidine gözatın..Tam bir Amsterdam Hediyesi..

Lale Soğanı! Amsterdam'ın bir diğer özelliği Laleler... Müzeler kısmında bahsettiğim Lale Müzesinden alabileceğiniz gibi, pazarlardan ve kendin çeşitli noktalarındaki çiçekçilerden farklı tarzlarda lale soğanları alabilirsiniz. Kasım gibi dikerseniz Bahar'a laleleriniz olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder