Önemli Bilgiler

Iamsterdam Card (Turistik Gezi Kartı)
Amsterdam'a geldiğiniz anda ilk yapmanız gereken şey, bir (Tourism Info) turist bilgi merkezine uğramak ve bir adet harita ile beraber 2 gün geçerli(1-3 günlük seçenekler var) bir Iamsterdam Kartı almak. Amsterdam otoritelerinin şehri ziyaret eden turistlerin hayatını kolaylaştırması için icat ettiği bir turist kartı. Kartın avantajları oldukça fazla.

  • Ücretsiz Kanal Turu
  • İlk okutmanızdan itibaren 2 gün boyunca ücretsiz toplu taşıma (tramvay, metro, otobus)
  • Yaklaşık 20 müzeye Bedava giriş (Van Gogh, Rijkmuseum gibi ünlü müzeler dahil)
  • Yaklaşık 20 müzeye indimli giriş
  • Yaklaşık 30 mekanda özel indirim ve ikramlar

2 günlüğü yaklaşık 50€ civarında ama kendini çok rahat amorti ediyor. Detaylı bilgi, kartın güncellenmiş faydaları ve fiyatı için buraya tıklayın! (ingilizce)

Bisiklet Kiralamak
Eğer bisiklet sürmeyi seviyorsanız Amsterdam'da kiralayacağınız bisiklet size oldukça keyif verecek. İlk başlarda yoğun bisiklet trafiğine ve İstanbul taksicilerini aratmayacak manevralarla bisiklet süren Amsterdamlılara alışmanız zaman alacak ancak buna birkaç saat içinde alışacaksınız. Şehrin bütün yollarında bisiklet için ayrılmış yollar bulunuyor. Şehir düz ve küçük olduğundan başka hiçbir araç kullanmadan sadece bisikletle şehri baştan başa gezebilirsiniz. Yalnız dikkat! Size verilen iki kilidi de sıkı sıkıya bağladığınızdan emin olun. Amsterdam nüfusu yaklaşık 700bin olmasına rağmen yılda yaklaşık 2 Milyon bisiklet çalınma vakası yaşanıyor. Kiralama fiyatına yaklaşık 3-5€ daha sigorta ekleyip garanti altına almanızda fayda var. Bunu isteyip istemediğinizi kiralarken size soracaklardır. Günlük kiralama ucreti 10€ civarında. Şehrin en büyük bisiklet kiralama şirketi MacBike. Yukarıdaki haritada MacBike'ın birçok şubesinin yerini görebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Merhaba,aslında eğer tur almadan gidiyorsanız en önemli bilgi havaalanından şehre ulaşım yolu ve şehirden havaalanına ulaşım yolu bence.Şöyle ki, bu gezide öğrendik ki, havaalnından şehre giderken bindiğiniz tren için verdiğimiz ücret gidiş gelişi kapsıyormuş. O bileti saklasa imişiz dönüşte yeniden bilet almamıza gerek kalmayacakmış.Ancak bu tür bilgileri hiçbir blog ya da sitede bulmak mümkün olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Amsterdam güzel bir şehir en azından sistem oturmuş. Aylin sana katılıyorum aynı hataya bende düştüm.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Gercekten bu bilgi iyi oldu tesekkuler

    YanıtlaSil
  4. Rehberimiz said bey çok harika ve ilgili bir beyfendi kendisinin rehberliğinde şuan gezimizi yapıyoruz. Amsterdam gezilebilecek güzel bir yer fakat ; oldukça pahalı ve kazık diyebileceğimiz bir ülke. Yemek içecek giyim ayakkabı kozmetik ulaşım Türkiyeye göre nerdeyse 3 katı fiyatına.... 0,75 krş a kavga ettiğimiz şaşal su burda 5,5 tl.otobüs tek yön 15 tl... Küçük bir tabak meyve 20 tl.Tren gidiş dönüş 27 tl... Adidas ayakkabı 210 tl... Parfümler 50-60 tl daha pahalı..Türkiyeye kurban olayım kimse sesini çıkarmasın bedava yaşıyoruz..

    YanıtlaSil
  5. Rehberi çok beğendim. Bazı yerleri notlarıma aldım. Teşekkür ederim. Bu arada yukarıdaki yorumu yapan arkadaş kim ise her gezi rehberine kopyala yapıştır aynı yorumu yapmış. Türk Lirası'nı Euro karşısında bu kadar değersiz yapan politikalarımız olmasa aynı fiyatlara tüm avrupayı geziyor olurduk. Türkiye'de bedava yaşamıyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
  6. Ee, 5162 tl asgari ücretleri var, o paraya göre fiyatlar normal, bizim tl nin değeri yerlerde, aynen 1 euro=1,20 tl olsa ne ucuz memleket derdik

    YanıtlaSil